“A CUKOVY márkát a nagyvárosi sikk, a hanyag elegancia, az izgalmas kontrasztok és a bátor anyaghasználat jellemzi. A letisztult formavilág határozott vonalvezetéssel, vagánysággal és fiatalos, sportos elemekkel párosulva alkot érdekes, karakteres összhatást.

Alapítói Tálosi Lívia, aki a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Kommunikáció, PR szakát végezte el, és Csukovics Brigitta, a Krea Kortárs Művészeti Iskola Divattervező szakának korábbi hallgatója. Darabjaik kettejük közös látomásait keltik életre, melyek titka a minőség és a részletek összhangjában áll. Kreációikra az aktuális divatirányzatoknál nagyobb hatással van a kortárs művészet, a design és a tárgykultúra világa, terveik fő mozgatórugója pedig a kísérletezésés az újításokra való törekvés. A CUKOVY elsősorban olyan nőket szólít meg, akik nyitottak, fogékonyak az új iránt — a divat előfutárai és nem követői akarnak lenni. Az inspirációt Yves Klein munkássága adta .Leginkább a monokróm színhasználat és az a fajta letisztultság fogott meg, ahogy a kiállításait berendezte. Hatalmas, hófehér terekben levegősen elhelyezett alkotásai lenyűgözőek, vagy ahogy a női testet ecsetként használta, és óriási fehér vászonra festett velük. Amikor szivacsokat használt a kék festéséhez, akkor jött rá, hogy maguk a szivacsok is lehetnek önálló műtárgyak: szobrok vagy képek. Ezeknek a szivacsoknak a struktúráját idézi a ruháknál alkalmazott érdekes felületű lyukacsos textil. Izgalmas, innovative anyagok jellemzik a szezont. A világos tónusok, lágy kelmék kontrasztba állítása az újszerű textúrákkal továbbra is érdekes összhatást nyújt merevebb, modern szabásvonalakkal párosítva. A kollekcióra a letisztult szabásvonalak, aszimmetria, a légies színvilág és a részletekkel szembeni érzékenység jellemző. Színei a fehér, az ekrü, az ezüst és a fekete.”

 

A darabokra jellemzőek a lebegő ujjak, a derekat szabadon hagyó, izgalmas kivágások és az ezüstös, fényes textíliák. Vezető szerepet kaptak a kantáros nadrágok és az egyenes szabávonalak, mely puritánul is hangozhatna: néhol azonban egy kis ráncolás töri meg a szigorú szabásvonalakat.

 

ckvy1.jpg  ckvy2.jpg

ckvy3.jpg  ckvy4.jpg

ckvy5.jpg  ckvy6.jpg

ckvy7.jpg  ckvy8.jpg

Nézzétek meg a teljes lookbook-ot Facebook-on!

 

fotó: Németh Dániel
modell:  Lisa (VM)
haj:  Tanczer György
MUA:  Vadas Krizszta
stylist: urbányi Barbi