Küldetésünk


Az SFB, a Street Fashion Budapest a kortárs kulturális és társadalmi jelenségek vizsgálatát célzó, az eddigi kutatásoktól markánsan különböző, kísérleti, mintaértékű projekt, melyet a BTM Kiscelli Múzeum muzeológusa, Simonovics Ildikó a Madok program keretén belül indított el.


Az SFB projektnek, azaz a budapesti utcai viseletek feltérképezésére és megőrzésére létrehozott digitális archívumnak célja a hétköznapi öltözködésnek mint önkifejezési, mint identitásformáló eszköznek, mint egyes közösséghez való tartozásnak vagy éppen az attól való elhatárolódásnak, a mai városi társadalomban betöltött szerepének vizsgálata.


Az SFB projekt kutatási és „online" gyűjteménygyarapítási programja egy erre a célra létrehozott önálló website-on, www.streetfashionbudapest.hu, keresztül jön létre, mely a gyűjtés és a kutatás mellett egy, a divat és az öltözködés iránt érdeklődő közösség új, tematikus oldala kíván lenni.


Az SFB honlap fényképgyűjtésre és az ahhoz kapcsolódó adatszolgáltatásra (a modell neve, kora, helyszín, fotós neve, a modell öltözékének leírása), illetve a honlapon regisztráltak aktivitására (szavazás, kommentelés, rajongói klub) épül.